Niet essentiële aminozuren

niet-essentiele-aminozurenEr wordt gesproken over essentiële en niet essentiële aminozuren. Niet essentiële aminozuren kunnen worden aangemaakt door het lichaam en verschillen van essentiële aminozuren die enkel kunnen worden verkregen uit voeding. De term niet essentiële betekend echter niet dat deze aminozuren minder belangrijk zijn. Ons lichaam is in staat om zelf niet essentiële aminozuren te maken. Om deze reden is het niet altijd nodig om ze te verkrijgen door een externe bron. Wel zijn ze erg belangrijk aangezien ze vele functies in ons lichaam hebben. In ons lichaam worden in totaal een hoeveelheid van 20 aminozuren gevonden. 9 hiervan worden aangeduid als essentieel en de overige 11 worden aangeduid als niet essentieel.

Wat zijn aminozuren en waarom zijn ze zo belangrijk

Twintig procent van het menselijk lichaam bestaat uit eiwitten. Eiwitten spelen een cruciale rol in vrijwel alle biologische processen. Aminozuren zijn van groot belang voor ons aangezien het de bouwstenen zijn van eiwit. Een groot deel van onze cellen, spieren en weefsels bestaan uit aminozuren wat betekent dat ze vele belangrijke lichaamsfuncties vervullen. Zo geven ze bijvoorbeeld cellen hun structuur.

Moet je niet essentiele aminozuren nemen?

Niet essentiële aminozuren worden alleen geproduceerd als het lichaam ze nodig heeft en zijn in mindere mate aanwezig in voeding dan essentiële aminozuren. Normaal heeft ons lichaam dus voldoende niet essentiële aminozuren, maar in bepaalde omstandigheden kan het gunstig zijn om extra binnen te krijgen. Vooral in omstandigheden waarin door een of andere reden de reserve van het lichaam in gevaar komt of wanneer ze worden geabsorbeerd voor minder nuttige doeleinden. Omdat een aantal aminozuren zoals glutamine een belangrijke functie hebben voor spieropbouw en spierbehoud kan het van toegevoegde waarde zijn om een aminozuur supplement te nemen om te korten te voorkomen. .

Soorten niet essentiële aminozuren

Als je meer te weten wil komen over een of meerdere niet-essentiële aminozuren kun je hieronder een van de artikelen selecteren. In deze artikelen wordt duidelijk gemaakt wat voor functie het desbetreffende niet-essentiële aminozuur heeft, wat goede bronnen zijn, wat de aanbevolen dosering is en hoe het op medisch gebied wordt gebruikt.

Niet essentiele aminozuren kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

essentiele aminozuren body en fit essentiele aminozuren kopen essentiele aminozuren bodylab essentiele aminozuren