eiwitten
omega-3,-6,-9

VOEDING

Vrijwel iedereen accepteert het feit dat je niet de optimale resultaten bereikt als je niet op je voeding let. Voeding geeft je lichaam energie en de bouwstenen die nodig zijn om te groeien en te herstellen. Als je spieren wil opbouwen is het dus van belang dat je op je voeding let. Dit is uiteraard ook van belang als je wil afvallen. Daarnaast is het letten op je voeding nodig voor je algehele gezondheid en welzijn, een groot teveel aan zout kan bijvoorbeeld erg schadelijk zijn. Het is echter niet alleen een kwestie van meer minder of juist meer eten. De verhouding van voedingstoffen en de kwaliteit van de voedingsstoffen spelen een zeer belangrijke rol.

Macronutrienten

Wanneer er wordt gesproken over voeding en diëten, gaat het vaak over macronutrienten. Macronutriënten zijn voedingsstoffen die ons lichaam in grote hoeveelheden nodig heeft. Er zijn drie soorten macronutriënten: eiwitten, koolhydraten en vetten. Elk van de macronutriënten voorziet ons lichaam van een bepaalde hoeveelheid energie, die meestal wordt gemeten in calorieën. Maar de hoeveelheid van elke macronutriënt die we nodig hebben varieert erg, en is afhankelijk van het doel wat je wil bereiken.

Micronutrienten

De voedingsstoffen die we in kleine hoeveelheden nodig hebben, worden micronutriënten genoemd. Micronutriënten bevatten voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen, en ondanks dat ze maar in kleine hoeveelheden nodig zijn, kunnen we niet functioneren zonder ze.

Meer over voeding