Essentiële aminozuren

essentiele aminozurenVaak wordt er gesproken over essentiële aminozuren en niet essentiële aminozuren. In de voeding die we eten zitten in totaal 20 aminozuren. Ons lichaam is echter niet instaat om al deze aminozuren zelf te maken. 9 van de 20 aminozuren kunnen niet door het lichaam gemaakt worden. Door middel van voeding of supplementen dienen we deze 9 essentiële aminozuren binnen te krijgen. Deze essentiële aminozuren moeten we iedere dag opnieuw binnen zien te krijgen door voedsel of supplementen, ze zijn namelijk noodzakelijk voor het goed functioneren van ons lichaam.

Combinatie van voeding en supplementen

Er zijn veel mensen die ervoor kiezen om aminozuursupplementen in combinatie te nemen met hun voeding om zo een optimale aminozuur inname te krijgen. Het is hierbij wel verstandig om te kijken hoeveel aminozuren je binnenkrijgt. Een teveel aan aminozuren is ook niet goed aangezien dit kan zorgen voor kleine complicaties zoals diarree. Elk aminozuur heeft zijn eigen functies en eigenschappen. Hierdoor zijn er enkele aminozuren die extra interessant zijn voor sporters. Veel sporters maken bijvoorbeeld gebruik van BCAA’s. BCAA staat voor branched chain amino acids ofwel vertakte keten aminozuren. De bestaande vertakte keten aminozuren zijn: leucine, isoleucine en valine. Ze staan bekend om prestaties te verbeteren en spierafbraak tegen te gaan. Om deze reden zijn ze erg populair bij sporters en worden veel BCAA supplementen gebruikt.

De 9 essentiële aminozuren

Als je meer wil weten over een of meerdere van de 9 essentiële aminozuren kun je hieronder klikken op een van de artikelen. In deze artikelen wordt beschreven wat de functie van het desbetreffende essentiële aminozuur is, wat de aanbevolen dosering is, wat goede bronnen zijn en hoe het op medisch gebied gebruikt wordt.

Essentiele aminozuren kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan. essentiele aminozuren body en fit essentiele aminozuren kopen essentiele aminozuren bodylab essentiele aminozuren