Pre-workout

Pre-workout kopenPre-workout supplementen zijn populairder dan ooit. Dat komt omdat ze bestaan uit ingrediënten die samenwerken om je energie, uithoudingsvermogen, kracht en vetverbranding te stimuleren.
Iedereen wil het meeste uit de tijd die ze sporten halen, en pre-workout supplementen zouden je hierbij kunnen helpen.

 

Mogelijke pre-workout ingrediënten

Pre workout supplementen verhogen prestaties op basis van
de ingrediënten die ze bevatten. Het is belangrijk om te beseffen dat er een heleboel verschillende pre workout supplementen zijn die soms zeer uiteenlopende ingrediënten bevatten. Sommigen bevatten maar 6 ingrediënten terwijl anderen 20 bevatten. Hieronder vind je een lijst met ingrediënten die vaak gebruikt worden in deze supplementen.

Arginine

Arginine is een van de meest populaire pre-workout bestandsdelen omdat het lichaam dit gemakkelijk omzet in stikstofoxide (NO) voor een betere pomp.

Beta alanine

Beta-alanine is een aminozuur dat in spiercellen wordt gecombineerd met het aminozuur histidine om carnosine te produceren. Dit is essentieel voor spierkracht.

Betaine

Betaine is een gemodificeerd aminozuur bekend als trimethylglycine. Het is effectief voor het stimuleren van spierkracht tot wel 25% en het aantal herhalingen dat je kunt doen tot wel 10%.

BCAA’s

Vertakte keten aminozuren ook wel Branched chain aminoacids genoemd of kortweg BCAA’s zijn de drie aminozuren leucine, isoleucine en valine. Ze zijn belangrijk voor spiergroei, het verhogen van energie en afstomping van vermoeidheid.

Cafeïne

Cafeïne is een krachtige stimulant die zorgt voor een betere alertheid en hoger energieniveau door direct op de hersenen te werken. Het stimuleert onder andere de afgifte van adrenaline waardoor je je minder vermoeid voelt.

Citrulline malaat

Citrulline malaat is een combinatie van het aminozuur citrulline en appelzuur. Het verhoogt je energie-niveau en verbeterd je herstel door het verwijderen van ammoniak uit het lichaam. Daarnaast zorgt het voor een zeer goede pomp.

Creatine

Creatine biedt spieren de snelle energie die ze nodig hebben tijdens het sporten dit zorgt voor een toename in kracht en uithoudingsvermogen. Het trekt ook water in de spieren voor een grotere pomp wat uiteindelijk kan leiden voor meer spiergroei.

Taurine

Taurine is een aminozuur dat helpt spierkracht en uithoudingsvermogen te verhogen. Daarnaast kan het de bloedtoevoer naar de spieren verhogen door de verbetering van NO productie. Taurine trekt ook water in je spieren voor een grotere pomp.

Tyrosine

Tyrosine is een aminozuur dat energie, stemming en mentale focus verbetert door de productie van hormonen en neurotransmitters. Hierdoor kun je de intensiteit van je training verbeteren.

Pre-workout kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

pre-workout body en fit      Pre-workout xxlnutrition     pre-workout bodylab     pre-workout