Omega vetzuren

omega vetzurenOmega vetzuren worden ook wel onverzadigde vetzuren genoemd en zijn onmisbaar voor ons. Deze vetten zorgen ervoor dat wij vitamine A, D, E en K kunnen opnemen. Omega vetzuren zijn dan ook onmisbaar bij een gezonde voeding. Goede vetten hebben vele positieve effecten op het lichaam, zo zijn het belangrijke bouwstoffen voor je zenuwstelsel en zijn ze van belang bij het aanmaken van hormonen.

Voedingsdeskundigen noemen omega-3 en omega-6, essentiële vetten voor een goede reden. Het menselijk lichaam heeft ze nodig voor een groot aantal functies, van het bouwen van gezonde cellen tot aan het behoud van de hersenen en de zenuwfunctie. Ons lichaam kan omega 3 en omega 6 in tegenstelling tot omega 9, niet produceren. De enige bron van deze 2 groepen vetzuren is voedsel of supplementen.

Hoewel omega 3, omega 6 en omega 9 allemaal verschillende functies in het lichaam vervullen. Is er duidelijk bewijs dat een evenwichtige balans van zowel essentiële en niet-essentiële vetzuren nodig zijn voor handhaving van de algehele gezondheid en van het hart.

Bronnen van omega vetzuren

Omega-3 kan worden gevonden in koud water vis zoals: zalm, makreel, sardines, tonijn en haring. Daarnaast kan het ook worden gevonden in: lijnzaad, lijnzaadolie, sojabonen, sojaolie, pompoenpitten, pompoenpitten olie, walnoten en walnootolie.

Omega-6 kan worden gevonden in vele oliën waaronder: zonnebloemolie, notenolie, sojaolie , sesamolie en maïsolie. Doordat veel producten bereid worden in een van deze oliën krijg je een behoorlijke hoeveelheid omega 6 binnen zonder dat je hier wellicht bij stilstaat.

Omega-9 kan veel worden gevonden in: oliën, fruit en noten. Zo komen ze onder andere veel voor in: olijfolie, notenolie, zonnebloemolie, avocado’s, olijven, pistachenoten, amandelen, walnoten en cashewnoten.

Meer informatie over omega 3, omega 6 en omega 9

Omega vetzuren kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

Omega vetzuren body&fit     omega vetzuren     omega vetzuren bodylab     omega vetzuren