Cellucor C4 Review

Cellucor C4 pre-workout review

Beoordeling Cellucor C4:

6.5/10

Merk:

Cellucor

Soort supplement:

Pre-workout

Smaken:

Blue razz
Fruit punch
Orange
Strawberry margherita
Watermelon
Pink lemonande

Prijs:

Vanaf 19,90 euro voor 30 servings
Vanaf 24,90 euro voor 50 servings

Klik hier om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

Over Cellucor C4

De gerespecteerde supplementen fabrikant Cellucor heeft onlangs de vierde generatie van de populaire pre-workout formule C4 geïntroduceerd. Cellucor heeft een nieuwe supplementen lijn opgezet, de C4 lijn. Deze lijn bevat naast de standaard C4 ook C4 ripped, C4 mass en C4 50x.

Cellucor C4 ingrediënten

Hieronder bespreken we een deel van de ingrediënten. Opvallende ingrediënten en hoeveelheden zullen worden besproken.

Beta-alanine

Beta-alanine is een zeer sterk aminozuur en mag niet meer ontbreken aan een goede pre-workout. We zagen echter liever een grote hoeveelheid beta-alanine (2.5g in plaats van 1.6g)

Creatine Nitraat

Creatine Nitraat is een relatief nieuwe en innovatieve vorm van creatine waarbij een creatine molecuul is gebonden aan een nitraat molecuul. Er is nauwelijks onderzoek gedaan naar deze soort creatine dus het is lastig om te beoordelen of het voordelen heeft ten opzichte van andere creatine vormen. Het zou moeten zorgen voor een grotere pomp en verbeterde prestaties.

Arginine alpha-ketoglutaraat

Arginine alpha-ketoglutaraat ofwel AAKG is een ingrediënt dat wordt gebruikt om te zorgen voor een grotere pomp. Helaas bevat Cellucor C4 maar 1 gram AAKG, daarnaast zien we hier liever citrulline malate aangezien het is gebleken dat dit effectiever is.

Energie Blend

Cafeïne

Cellucor C4 bevat een matige 160mg aan cafeïne, dit is voor iedereen die eerder pre-workout heeft gebruikt aan de lage kant. De meeste pre-workout supplementen bevatten dan ook tussen de 200-250mg. Echter bevat C4 wel een onbekende hoeveelheid aan Teacrine wat een soortgelijke werking als cafeïne heeft.

Tyrosine

Tyrosine is een aminozuur dat onder andere gebruikt wordt voor talloze medische behandelingen, ook helpt het bij het verliezen van vet, zorgt het voor een betere stemming en stimuleert het de aanmaak van groeihormoon.

TeaCor

De verwachting is dat Theacrine (TeaCor) enorm populair gaat worden omdat het op een soortgelijke manier als cafeïne werkt, maar je geen tolerantie opbouwt. Hoeveel deze pre-workout bevat weten we helaas niet.

Tetramethyluriczuur

Tetramethyluriczuur is een ander woord voor theacrine

Vitamine C

Vitamine C is net zoals alle vitaminen belangrijk voor ons lichaam en onze gezondheid. Het is onder andere nodig voor de groei en het herstel van weefsels in alle delen van ons lichaam. Een teveel aan vitamine C kan in enkele gevallen schadelijk zijn maar normaal gesproken wordt het overschot uitgeplast. De 312% maakt dus niet uit.

Vitamine B3, vitamine B6 en Folaat (vitamine B11)

In de meeste pre-workout supplementen vinden we een mix van B-vitaminen, ook in Cellucor C4. B-vitaminen helpen onder andere om voedsel om te zetten in energie, daarnaast hebben ze nog vele andere belangrijke functies.

Vitamine B12

In Cellucor C4 zit opvallend veel vitamine B12, hierdoor ontstaat direct de vraag of dit niet schadelijk is. De kans op negatieve effecten door een overschot aan vitamine B12 is zeer gering. Er zijn dan ook nauwelijks gevallen bekend. Dit komt doordat ons lichaam ervoor zorgt dat niet te veel van deze vitamine wordt opgenomen uit het maag-darmkanaal

Conclusie

Cellucor C4 bevat niet veel sterke ingrediënten of sterke doseringen. De citrus aurantium (synefrine) in de oudere versie is ingeruild voor theacrine (TeaCor). Belangrijke ingrediënten zoals creatine en beta-alanine zijn in te lage doseringen gebruikt en daarnaast is gekozen voor een lage hoeveelheid arginine in plaats van het sterkere citrulline malaat. Cellucor C4 is een bekende naam in de pre-workout groep maar het mist de juiste doseringen.

Cellucor C4 kopen

Klik op de afbeelding om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

Cellucor C4