Mutant madness review

mutant madness


Beoordeling Mutant Madness:

6.5/10

Merk:

Mutant

Soort supplement:

Pre-workout

Smaken:

Fruit punch
Pineapple
Blue raspberry
Fuzzy peach

Prijs:

Vanaf 29,90 euro voor 50 servings

Klik hier om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

Over Mutant Madness

Mutant is een van de meest iconische supplementbedrijven afkomstig uit Canada en is enorm populair in Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika en Europa. Ze staan bekend om het maken van een aantal uitstekende producten zoals Mutant Mass, echter ontbrak nog een pre-workout aan deze lijst. Met dit in hun achterhoofd hebben ze een pre-workout gelanceerd genaamd Mutant Madness.

Mutant Madness ingrediënten

Hieronder bespreken we een deel van de ingrediënten. Opvallende ingrediënten en hoeveelheden zullen worden besproken. Allereerst zien we een korte lijst met 3 vitaminen en 1 mineraal.

Niacin and niacinamide

We zien een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 125% niacin and niacinamide, dit is een andere naam voor vitamine B3. De hoeveelheid van 125% kan geen kwaad aangezien het geen nicotinezuur betreft. Vitamine B3 helpt samen met de andere B-vitaminen ons lichaam bij het omzetten van voedsel in brandstof, dat wordt gebruikt om energie te produceren.

Folic Acid

Folic acid / foliumzuur ofwel vitamine B11 komt in een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 200% voor. Dit is echter geen probleem aangezien het vrij gebruikelijk is om een laag gehalte foliumzuur te hebben. Daarnaast zijn er geen aanwijzingen dat foliumzuur schadelijk is bij grote hoeveelheden.

Vitamin B12

Bij vitamine B12 is gekozen voor de vitamine aanduiding in plaats van de naam cobalamine. Zoals duidelijk is geworden hebben B-vitaminen belangrijke functies in ons lichaam. Hoewel er alleen tekorten van deze vitamine zijn bij ouderen en vegetariërs zien we hier een dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 120%. Dit kan geen kwaad aangezien de kans op nadelige gevolgen door teveel vitamine B12 heel klein is. Ons lichaam zorgt er zelf voor dat er niet teveel wordt opgenomen.

Intensity & Blood Flow Matrix

Creatine

Creatine heeft vele voordelen voor sporters, helaas bevat deze pre-workout maar 1.5g aan creatine. Wij hadden lever een grotere hoeveelheid gezien (3-5gram).

Beta-alanine

Beta-alanine heeft net zoals creatine vele voordelen voor sporters, echter zagen we ook hier liever een grotere hoeveelheid (2.5 gram) in plaats van de 1.25 gram.

Arginine

Mutant Madness bevat 500mg arginine. Arginine zit in pre-workout omdat het volgens vele helpt zorgen voor een grotere pomp. Helaas bevat deze pre-workout enkel 500mg arginine.

L-citrulline

L-citrulline wordt gezien als de vervanger van arginine vanwege zijn nog sterkere effecten. Het heeft vele voordelen voor sporters en is onmisbaar geworden in pre-workout supplementen. Ook hier hadden we liever een grotere dosering (3-5 gram) gezien in plaats van de magere 500mg

Citric acid

Citric acid / citroenzuur wordt vaak gebruikt als smaakmaker en daarnaast kan het helpen om je fysiologische stress te verminderen en je energie niveau te handhaven ,in het speciaal bij mensen die betrokken zijn bij fysieke activiteiten en zwaar werk. 500mg is een keurige dosering.

5 Caffeine Matrix

De Mutant Madness pre-workout bevat maar liefst 335mg cafeïne per dosering. Dit is een zeer hoge hoeveelheid per dosering en is niet voor iedereen geschikt. Deze hoeveelheid kan namelijk te hevig zijn voor sommigen, er zijn dan ook maar weinig pre-workout supplementen die deze hoeveelheid of meer bevatten.

Yerba Mate

De bladeren van deze krachtige plant bevatten een unieke mix van theobromine, theofylline en cafeïne, die samenwerken om je klaar te stomen voor de training. Het zorgt voor een boost van kracht, uithoudingsvermogen en focus.

Amplification/Absorption matrix

Cinnamon

Kaneel helpt bij insulinegevoeligheid en het stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Olive lead extract (20% Oleuropein)

Oleuropein is de meest actieve stof in olijfblad. Uit de enkele onderzoeken is gebleken dat het een hoge bloed druk verlaagt. Tevens kan het wellicht een hoge bloeddruk voorkomen. Ook kan het wellicht de afgifte van insuline verhogen.

Black Pepper Extract

Het wordt beweerd dat Black Pepper Extract de opname van verschillende voedingstoffen kan verhogen door het verhogen van de bloedtoevoer naar het maag-darmkanaal en het verhogen van actieve voedingsstoffen transport.

Conclusie

Mutant Madness is een pre-workout die een aantal leuke ingrediënten bevat, echter zijn de meeste ingrediënten niet in de juiste hoeveelheden aanwezig. Wel bevat het een enorme hoeveelheid aan cafeïne (335mg) waardoor het niet voor iedereen geschikt is. Het is een goede pre-workout voor mensen die graag een grote cafeïne boost willen echter zijn er betere pre-workout supplementen beschikbaar in deze prijs categorie. Daarnaast kun je tegen scherpe prijzen cafeïne poeder kopen en dit toevoegen aan een andere pre-workout indien je een grote cafeïne boost wil.

Mutant Madness kopen

Klik op de afbeelding om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

mutant madness pre-workout