Gold Standard Pre-Workout Review

gold standard pre-workout

Beoordeling Gold Standard Pre-Workout:

6/10

Merk:

Optimum nutrition

Soort supplement:

Pre-workout

Smaken:

Fruit Punch
Green Apple
Pineapple
Watermelon

Prijs:

Vanaf 14,90 euro voor 30 servings

Klik hier om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

Over Optimum nutrition

Optimum nutrition is voornamelijk bekend vanwege zijn populaire proteïne poeder. Inmiddels hebben ze hun aanbod flink uitgebreid met onder andere aminozuren en pre-workout.

Gold Standard Pre-Workout ingrediënten

Hieronder bespreken we de ingrediënten van deze pre-workout. Opvallende ingrediënten en hoeveelheden zullen worden besproken.

Vitamine D (cholecalciferol)

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die net zoals vrijwel elke vitamine een belangrijke rol heeft in ons lichaam. Vitamine D staat vooral bekend om zijn functie om sterke botten te behouden. Uit onderzoek is gebleken dat volwassenen regelmatig een tekort aan vitamine D hebben. Het kan dus niet kwaad dat deze pre-workout vitamine D bevat.

Vitamine B1

De voornaamste taak van B-Vitaminen is het helpen bij het omzetten van voedsel in brandstof / energie voor ons lichaam. Een overschot van deze vitamine plas je simpelweg uit, het kan dus geen kwaad dat deze pre-workout 2mg bevat.

Niacine (nicotinezuur / Vitamine B3)

Net zoals de andere B-vitaminen helpt vitamine B3 bij de omzetting van voedsel in energie. Daarnaast kan het helpen om bloedvaten te verwijden waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof naar je spieren kunnen.

Vitamine B6 (Pyridoxine HCL)

Vitamine B6 helpt bij het zorgen voor energie en helpt ook ons lichaam bij het aanmaken van de hormonen serotonine en noradrenaline. Gevolgen van overdoseren ontstaan meestal pas vanaf 100mg, hier hoef je dus niet bang voor te zijn.

Foliumzuur (Vitamine B11)

Foliumzuur heeft de standaard vitamine-B eigenschappen en daarnaast nog een aantal belangrijke functies. Het helpt onder andere bij de productie van DNA en RNA en bij het aanmaken van rode bloedcellen.

Vitamine B12 (Cyanocobalamine)

Vitamine B12 ofwel Cyanocobalamine heeft ongeveer dezelfde effecten als vitamine B11, vitamine B11 en B12 werken dan ook vaak samen. De kans dat nadelige gevolgen ontstaan door teveel vitamine B12 is zeer klein. Er zijn tot nu toe geen duidelijke ongewenste effecten bekend bij mensen die teveel vitamine B12 innamen. Dit komt voornamelijk omdat ons lichaam ervoor zorgt dat er niet teveel wordt opgenomen.

Pantotheenzuur (Vitamine B5)

Pantotheenzuur ofwel vitamine B5 heeft de standaard vitamine-B eigenschappen. Daarnaast is deze B-vitamine van essentieel belang bij de productie van rode bloedcellen en seks gerelateerde hormonen. Een overschot aan vitamine-B5 plas je uit, je hoeft dus niet bang te zijn voor nadelige effecten.

Beta-alanine (CarnoSyn)

Beta-alanine is een ingrediënt dat niet meer mag ontbreken aan een goede pre-workout. Het is bewezen dat het je kracht en uithoudingsvermogen aanzienlijk kan verbeteren. Echter hadden we hier liever een dosering gezien van 2.5g i.p.v. 1.5g.

L-citrulline malaat

Citrulline malaat is een sterk ingrediënt dat je training prestaties verbeterd en je een sterke pomp geeft. Helaas bevat deze pre-workout maar 750mg, dit is maar een klein deel van de optimale dosering.

Creatine

Creatine is een van de meest populaire en meest gebruikte supplementen dat tegenwoordig beschikbaar is. Er zijn inmiddels talrijke studies die de werkzaamheid van creatine ondersteunen. Het helpt onder andere voor spierkracht en spiermassa. Echter hadden wij graag een dosering gezien van 5g i.p.v. 3.4g.

Grapefruit bioflavonoiden

Over grapefruit bioflavonoiden is weinig bekend. De enkele onderzoeken die zijn gedaan tonen verschillende resultaten.

Panax notoginseng

Panax notoginseng helpt bij het transporteren van stoffen zoals vitaminen en mineralen. Inmiddels heeft onderzoek aangetoond dat dit ingrediënt ons lichaam kan helpen met de opname van essentiële voedingsstoffen. Vaak wordt het in combinatie met astragalus toegevoegd aan pre-workout supplementen vanwege de effectiviteit.

Conclusie

Gold Standard Pre-Workout van Optimum nutrition is een leuke pre-workout voor beginners, maar hij is voor veel mensen die al eerder pre-workout hebben gebruikt te zwak. Het bevat weinig unieke ingrediënten en ook zijn belangrijke ingrediënten zoals beta-alanine en citrulline malaat te laag gedoseerd.

Gold Standard Pre-Workout kopen

Klik op de afbeelding om naar de goedkoopste aanbieder te gaan.

gold standard pre-workout review