Ephedrine

Ephedrine

Ephedrine is een stimulerend middel dat wordt gebruikt als energiebooster en als afslankmiddel. De stof ephedrine is afkomstig van de plant Ephedra sinica. Deze plant is voornamelijk te vinden in Rusland, China en Mongolië.

Volgens velen helpt de verbinding om: vermoeidheid te verminderen, kracht te verbeteren, reactietijd te verlagen en om lichaamsvet te verbranden. Door deze sterke eigenschappen is de populariteit van dit supplement in korte tijd zeer snel gegroeid.

Ephedrine kopen

In januari van het jaar 2004 is in Amerika een verbod gekomen op de verkoop van supplementen die ephedrine bevatten. In februari 2004 is ook in Nederland een verbod gekomen op de verkoop van supplementen die epehdra en ephedrine bevatten. Deze stoffen mogen vanaf 2004 enkel als geneesmiddel verhandeld worden.

Fabrikanten van voedingssupplementen zijn uiteraard op zoek naar geschikte vervangers en hebben deze ook met succes gevonden. Momenteel wordt citrus aurantium gezien als de vervanger van ephedrine vanwege de soortgelijke / vergelijkbare werking. Omdat citrus aurantium niet verboden is kan het legaal gekocht worden.

Klik hier om citrus aurantium te kopen

Werking van Ephedrine

Ephedrine is een zogenoemde thermogenic. De term thermogenic zal weinig mensen iets zeggen, in feite staat dit voor een product dat je stofwisseling verhoogt. Het wordt ook wel fat-burner genoemd. Efedrine is een van de beste fatburners en met goede reden. Het is niet alleen relatief vaak onderzocht, maar ook is herhaaldelijk bewezen dat het werkt.

Het stimuleert het centrale zenuwstelsel wat zorgt voor een hoger metabolisme. Door deze stimulans wordt je lichaam als het ware in een soort vecht stand gezet. Dit heeft verschillende gevolgen voor het lichaam waaronder:

  • Een toegenomen hartslag
  • Een verhoogde bloedtoevoer
  • Verhoogde bloeddruk
  • Toegenomen thermogenese (warmteproductie van het lichaam gegenereerd door het verbranden van calorieën)
  • Verhoogde bloedtoevoer naar de hersenen
  • Stijging van metabolisme

Sommigen namen dergelijke producten voor de energie / kick die ze van het product kregen. Om dezelfde reden nemen zeer veel mensen ook dagelijks cafeïne. Echter lijkt dit op het gedrag van een verslaafde waardoor dergelijke fatburners negatief in het nieuws zijn gekomen. Daarnaast hebben enkele bekende sporters efedrine misbruikt en in veel te grote hoeveelheden genomen. Ondanks dat uit honderden onderzoeken slechts een heel klein percentage negatieve gevolgen heeft getoond kwam het steeds vaker negatief in het nieuws.

Citrus aurantium kopen

Klik hier of op de afbeelding om naar de sterkste legale ephedra / ephedrine vervanger te gaan

ephedra vervanger