Ephedra

ephedra

Ephedra sinica ofwel ma huang is een plant die de actieve stof ephedrine bevat. Ephedra werd / wordt gebruikt door bodybuilders, andere atleten en door degenen die lichaamsvet willen verliezen om twee belangrijke redenen. Allereerst verhoogt het de energie en motivatie. Daarnaast verbeterd het de stofwisseling en de oxidatie van lichaamsvet.

De effecten van ephedrine hebben ervoor gezorgd dat het een van de meest populaire voedingssupplementen in de wereld werd naast vitaminen en mineralen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat ephedrine helpt bij het verliezen van vet. In combinatie met cafeïne en aspirine worden de effecten van deze stimulant nog sterker. Op basis van deze gegevens zijn de zeer populaire maar verboden ECA stacks ontstaan.

Ephedra kopen

Tot 2004 werd het verkocht als een energie- booster, afslankmiddel en prestatie verbeteraar. Ondanks dat deze producten al meer 5000 jaar gebruikt worden is er in 2004 wereldwijd een verbod gekomen op deze producten waardoor het niet meer legaal te verkrijgen is.

Gelukkig zijn er momenteel goede ephedrine / ephedra vervangers. Een van deze ephedra vervangers is citrus aurantium. Citrus aurantium extract is iets minder sterk dan ephedrine maar is wel veiliger.

Klik hier om citrus aurantium te kopen

Verschil tussen ephedra en ephedrine

ephedra wordt gezien als een plant. Het is een struikachtig kruid dat groeit in vele delen van de wereld. Het staat ook bekend als Ephedra sinica en Ma Huang. Ephedrine is de belangrijkste actieve en effectieve stof die gevonden wordt in de Ephedra sinica plant. De ephedrine in de plant is verantwoordelijk voor de vetverbranding en energie boost die zijn geassocieerd met dergelijke producten en supplementen.

Wat is een ECA stack

In een poging om de vetverbranding en je energie te maximaliseren werd / wordt ephedrine gebruikt in combinatie met cafeïne en aspirine, dit wordt vaak aangeduid als een ECA stack. Aangenomen wordt dat deze drie verbindingen samen resulteren in een nog groter effect op de thermogenese dan ephedra alleen, hierdoor zou het effectiever moeten zijn voor gewichtsverlies.

Geschiedenis van ephedrine als supplement

In 1972 merkte de Deense huisarts Dr Erikson onbedoeld gewichtsverlies op bij patiënten die hij behandelde voor astma. Deze patiënten kregen een medicijn dat bestond uit ephedrine, cafeïne en fenobarbital. In 1977 werden in Denemarken door deze ontdekking al meer dan een miljoen van deze tabletten ontwikkeld.

De voormalig directeur van Twinlab lanceerde het eerste commerciële ephedra cafeïne supplement genaamd Ripped fuel. Het werd binnen korte tijd een zeer populair supplement onder serieuze sporters omdat het simpelweg werkte en weinig of geen nadelige gevolgen had, wanneer het gebruikt werd zoals voorgeschreven.

Escalerende zorgen over de veiligheid van dergelijke supplementen leidde ertoe dat de FDA in 2004 een verbod op de verkoop van deze supplementen in Amerika heeft geïntroduceerd. Zeer veel andere landen hebben deze supplementen ook in de ban gedaan na de aankondiging van de FDA. Dit verbod werd aangevochten door de supplementenfabrikanten en aanvankelijk weerlegd echter hield het verbod van de FDA toch stand.

Citrus aurantium kopen

Klik hier of op de afbeelding om naar de sterkste legale ephedra vervanger te gaan

ephedra vervanger