Zelf pre-workout maken

zelf pre-workout makenVeel mensen hebben een zwak voor pre-workout supplementen. In dit artikel zul je lezen welke ingrediënten nodig zijn om zelf je eigen top pre-workout supplement te maken. Door je eigen pre-workout te maken zul je kosten besparen op dure A merken en ben je in staat om zeer nauwkeurig te bepalen welke stoffen je binnenkrijgt in welke hoeveelheid.

Wanneer je kijkt naar bekende voedingssupplementen zul je soms verbaast zijn over de ingrediënten die hier in zijn verwerkt. Een groot deel van deze ingrediënten zijn nauwelijks uit te spreken en daarnaast kun je je afvragen waarom deze gebruikt worden. Echter zijn er ook ingrediënten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze werken en voordelen hebben.

Wat is pre-workout

Pre-workout supplementen zijn voedingssupplementen die worden genomen voor het sporten om de prestaties te verhogen. Ze verhogen prestaties op basis van ingrediënten die die ze bevatten. In het algemeen kunnen deze supplementen invloed hebben op een of meerdere van de volgende zaken: kracht, energie, uithoudingsvermogen en potentiële spieropbouw.

Het is belangrijk om te beseffen dat pre-workouts niet vereist zijn voor een succesvolle training. Veel verkopers zullen je proberen te overtuigen van de noodzaak om deze supplementen te gebruiken, echter is zou dit puur een persoonlijke voorkeur moeten zijn.

Ingrediënten om zelf pre-workout te maken

1.       Cafeïne (200-300mg per dosering)

Cafeïne is het primaire ingrediënt van vele pre-workouts. Cafeïne verbetert de mentale alertheid, focus en algemene coördinatie van het lichaam. Door cafeïne voel je je energieker en ben je in staat om tot het uiterste te gaan. Veel mensen beginnen met een lagere dosis en bouwen deze langzaam op om tolerantie te voorkomen.

Cafeïne-body-en-fit    cafeine

2.       Citrulline malate (6g)

Citrulline malate ook wel citrulline malaat genoemd, verhoogt de stikstofmonoxide (N.O.) in het lichaam. Dit zorgt voor een verbetering van de bloedtoevoer naar de spieren. Deze verhoogde bloedtoevoer vertaalt zich in een hoger uithoudingsvermogen en een vermindering van vermoeidheid. Daarnaast is het ook aangetoond dat het helpt spierpijn te verminderen en herstel na een training verbetert.

Citrulline malaat     citrulline malate

3.       Creatine (5g)

Creatine is inmiddels uitgebreid onderzocht en het is aangetoond dat het helpt bij het verbeteren van kracht en spieropbouw. Niet alleen helpt het de spieren in je lichaam, ook ondersteunt het de hersenen, beenderen en lever. Tevens kan het een positief effect op je reactievermogen hebben.

creatine monohydraat     creatine

4.       Beta Alanine (4g)

Beta-alanine is ook een ingrediënt waar relatief veel onderzoek naar gedaan is. Het is inmiddels aangetoond dat beta-alanine helpt bij het verkrijgen van spiermassa. Tevens is gebleken dat het helpt om je uithoudingsvermogen te verbeteren. Beta-alanine kan zorgen voor tintelingen wat door sommigen als onprettig kan worden ervaren, deze tintelingen zijn niet schadelijk en kunnen geen kwaad. Er zijn ook mensen die deze tintelingen juist fijn vinden vlak voor en tijdens het trainen.

beta-alanine     beta-alanine-xxlnutrition

Optionele ingrediënten in je zelf gemaakte pre-workout

5.       BCAAS

BCAAS inname kan de eiwitsynthese bevorderen en zorgen voor een toename in spiergroei. BCAAS bieden je onmiddellijke bescherming tegen een katabole toestand tijdens het trainen en helpen ook bij het tegen gaan van verlate spierpijn (spierpijn die 24-48 uur na het trainen optreedt).

bcaa-body-en-fit     bcaa