D-Aspartic acid

D-aspartic acid (DAA) is een relatief nieuwe natuurlijke testosteron booster op de markt. het is de D-vorm van het aminozuur L-aspartic acid. Ons lichaam is in staat om zelf D-aspartic acid te produceren door middel van het essentiële aminozuur L-aspartic acid, echter is dit maar in kleine mate. D-vorm aminozuren, zoals DAA worden in hogere concentraties in specifieke weefsels van het lichaam gevonden. Zo worden hogere concentraties DAA in de testes, hypofyse en hypothalamus gevonden. Deze zijn alle drie betrokken bij de productie van hormonen.

Functies van d-aspartic acid

Een groot verschil tussen DAA en andere natuurlijke testosteron boosters is dat er wetenschappelijke onderzoeken zijn die laten zien dat d-aspartic acid effectief je testosteron niveau kan verhogen. Een universiatire studie toonde aan dat het nemen van 3g DAA het circulerende luteïniserend hormoon niveau met 33% verhoogde en de testosteronspiegel met 42% bij mannen tussen 27-37 jaar oud. Deze stijging van het testosteron was bij gezonde mannen met een normaal testosteron functioneren. De toename van 42% was na slechts 12 dagen van het nemen van het supplement. Het testosteron niveau zakte terug naar het oorspronkelijke niveau drie dagen na het stoppen met DAA.

D-aspartic acid speelt een belangrijke rol in de productie van zaadcellen en geslachtshormoon productie. Het is een zeer krachtige seksuele prestaties stimulator, het verbeterd libido, erectiekwaliteit, ejaculaat, duur van de geslachtsgemeenschap en orgasme intensiteit. Bij menselijke studies is zoals eerder vermeld een significante toename van luteïniserend hormoon aangetoond. Dit is een soort berichtend hormoon dat de testes een sein geeft om meer testosteron te produceren. D-aspartic acid zorgt ook voor een sterke verhoging van neurotransmitters zoals dopamine en GABA, die verantwoordelijk zijn voor geheugen verbeterende en anti-depressieve effecten. Een bijkomend voordeel is dat het de productie van stikstofoxide kan verbeteren.

Dosering

De standaard dosering voor D-aspartic acid is 3000-5000mg en zou dagelijks genomen moeten worden. Het wordt vaak aanbevolen om 2 weken D-aspartic acid te gebruiken en dan 2 weken het supplement niet gebruiken voor een optimale werking.

Bronnen

Gevogelte, vlees, ei, zuivelproducten zijn relatief goede bronnen. Daarnaast wordt het in kleine hoeveelheden door ons lichaam geproduceerd en wordt het vaak verkregen uit een dergelijk supplement.

Medisch

Het wordt gebruikt om de opname van de mineralen waar het mee wordt gecombineerd te verhogen en om atletische prestaties te verbeteren .

Conclusie

Het is aangetoond dat het nemen van een D-aspartic acid supplement daadwerkelijk je testosteronspiegel kan verhogen. Het is wel belangrijk te beseffen dat het wellicht minder goed werkt als je nog jong bent. Ook is het belangrijk dat je om de 2 weken een stop van 2 weken neemt om de effecten van D-aspartic acid optimaal te benutten.

D-aspartic acid kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

d-aspartic acid body&fit     d-aspartic acid bodylab     d-aspartic acid myprotein