Whey isolaat

Whey isolaat is nagenoeg vetvrij en dus ideaal voor mensen die zoveel mogelijk vet proberen te elimineren uit hun dieet. Ook is het lactosevrij en dus ideaal voor de mensen die zeer gevoelig zijn voor lactose. Whey isolaat wordt veel sneller opgenomen in het systeem dan whey concentraat. Dit betekent dat whey isolaat erg goed is voor post-workout voeding aangezien je lichaam dan dringend behoefte heeft aan aminozuren. Whey isolaat is een minder goede keuze als voeding tijdens andere tijden van de dag. Het lichaam heeft namelijk niet alle aminozuren die vrijkomen in de bloedbaan tegelijk nodig, dit zal zorgen voor energieproductie in plaats van spieropbouw.

Whey isolaat of whey concentraat

Omdat whey proteïne verkrijgbaar is in verschillende vormen, is het belangrijk dat je inzicht hebt in de voordelen voor de gezondheid van de verschillende vormen en welke vorm het beste voor jou is.

Bij het kiezen van een proteïne poeder is het belangrijk om na te denken over je doelen, budget en eventuele allergieën. Whey concentraat bevat vaak aanzienlijke hoeveelheden lactose. Om deze reden is het slim voor mensen met lactose-intolerantie om concentraten te mijden. Isolaten ondergaan meer processen, hierdoor zijn ze duurder en bevatten ze niet alle gezondheidsbevorderende stoffen die concentraten wel bevatten. Daarentegen hebben ze wel hogere hoeveelheden eiwitten per dosering en minder koolhydraten en lactose per dosering. Dit kan belangrijk zijn voor mensen die hun calorie of koolhydraat inname willen beperken. Whey isolaten worden sneller geabsorbeerd dan concentraten, dit maakt whey isolaat een populaire post-workout shake.

Als je een algemeen eiwit supplement wil dat helpt bij het verbeteren van je gezondheid tegen relatief lage kosten, dan is vaak whey concentraat de beste keuze. Als je lactose-intolerant bent of als je snelle en pure eiwitten wil na het trainen, dan is een isolaat vaak een betere keuze. Vaak wordt whey concentraat aangeraden voor overdag en whey isolaat voor een post-workout shake.

Whey isolaat kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

whey isolaat body&fit     whey isolaat xxlnutrition     whey isolaat bodylab     whey isolaat myprotein