Geitenmelk proteïne

Net zoals eiwit afkomstig van koemelk, zijn de twee belangrijkste eiwitten in geitenmelk proteïne: caseïne en whey. Enkele mensen zijn allergisch voor een bepaald caseïne eiwit in koemelk, dit heeft ertoe geleid dat er geitenmelk proteïne poeders werden ontwikkeld. Bovendien is het zo dat de meeste geiten van waar de eiwit poeders afkomstig zijn, niet gevoed worden met pesticiden, herbiciden, groeihormonen of antibiotica. Een ander voordeel is dat de caseïne in geitenmelk makkelijker en sneller te verteren is dan de caseïne in koemelk (dit kan ook als nadeel worden gezien).

Geitenmelk proteïne poeders zijn goed te gebruiken voor en na de training. Het is wel belangrijk om te weten dat proteïne poeder afkomstig van geitenmelk meestal niet op smaak zijn, hierdoor vinden sommige mensen ze moeilijk te verdragen zonder toegevoegde smaken.

Geitenmelk proteïne poeder

De meeste geitenmelk proteïne poeders worden geproduceerd op vergelijkbare wijze als melkeiwitconcentraat. Dit heeft tot gevolg dat het eiwitgehalte soms kan variëren. De meeste geitenmelk proteïne poeders bevatten ongeveer 65% eiwit, met als overige 35% vet en koolhydraten.

Geiten whey proteïne poeder

De meeste geiten whey eiwitpoeders worden geproduceerd door de whey te dehydrateren na het scheiden van de caseïne. In tegenstelling tot whey eiwitpoeder uit koemelk, bestaat dit soort whey slechts uit 15-20% eiwit, terwijl de rest koolhydraten zijn. Hierdoor is dit niet het beste eiwit supplement om te gebruiken voor het verkrijgen van spiermassa. Wel is het zo dat geiten whey eiwit poeder zeer veel mineralen bevat.