Sportschool enschede

Sportschool enschede en fitness in enschede

Ben jij opzoek naar een sportschool in Enschede? Momenteel zijn er 18 fitnesscentra / sportscholen in Enschede. Om mensen te helpen bij het maken van een keuze hebben wij een compleet overzicht gemaakt van de fitnesscentra in Enschede en Glanerbrug. In het onderstaande overzicht hebben wij ons proberen te verdiepen in het aanbod, specialisme en de prijzen van de fitnesscentra. De sportscholen zijn momenteel gerangschikt op alfabetische volgorde.

Locaties van fitnesscentra en sportscholen in Enschede

sportscholen-en-fitness-enschede
Fitnesscentra in Enschede (alfabetische volgorde)

1 Basic Fit Centrum / Oosterstraat
2 Basic Fit Colosseum
3 Basic Fit van Deinselaan
4 Body Perfection Glanerbrug
5 Big Gym
6 Clubfit
7 Crossfit Twente
8 Deiana sports
9 Fit for free Meubelplein
10 Fit for Free Centrum
11 Fitform
12 Fysiofit
13 Glanerbrug Anytime fitness
14 Hart for her
15 My Victory
16 Olympic Gym Enschede
17 Optisport
18 Sport centrum Universiteit Twente
19 Trifora

Basic Fit Centrum / Oosterstraat

Het Basic Fit filiaal aan de oosterstraat is een sportschool die vlak bij het centrum van Enschede ligt. Ondanks deze ligging zijn er voldoende parkeermogelijkheden dankzij het parkeerterrein. Basic Fit is de grootste concurrent van Fit for Free en probeert zich te onderscheiden door het bieden van lage prijzen in ruil voor basis fitness benodigdheden. Deze sportschool biedt voldoende fitness mogelijkheden echter zijn hier geen uitgebreide welness mogelijkheden. Een abonnement is mogelijk vanaf 19.99 per maand echter dient er extra te worden betaald voor extra’s zoals groepslessen.

Basic Fit Colosseum

Basic Fit Colosseum is een sportschool die in een buitenwijk van Enschede ligt. Je kunt deze sportschool vinden nabij de Grolsch Veste en Kinepolis. Je vind hier een basis aanbod van fitness faciliteiten echter is zijn er ook 3 squashbanen en 2 ricochetbanen aanwezig. Een abonnement is mogelijk vanaf 19.99 p.m. echter is het belangrijk om te beseffen dat er extra betaald moet worden voor sommige faciliteiten zoals groepslessen.

Basic Fit van Deinselaan

Het Filiaal van Basic Fit aan de JJ Deinselaan was een van de eerste Basic Fit filialen. De sportschool wordt gekenmerkt door de relatief lage prijs en een basis aanbod qua faciliteiten en luxe. Een opmerkelijke eigenschap van deze sportschool is de mogelijkheid om er 24/7 te sporten. De kleedkamers en douches gaan s ’nachts echter wel dicht. Een abonnement kun je afsluiten vanaf 19.99 per maand. Leden dienen wel extra te betalen voor extra faciliteiten zoals groepslessen.

Body Perfection Glanerbrug

Body Perfection is een recent gerenoveerde sportschool in Glanerbrug. Leden kunnen hier verschillende soorten sporten beoefenen waarbij wordt gefocust op fitness. Naast fitness kunnen leden in een aparte zaal vechtsporten beoefenen met o.a. bokszakken of in de ring. Tevens is het opmerkelijk dat er ook een groot indoor skatepark genaamd: “The Edge” aanwezig is bij deze sportschool. Een abonnement bij dit centrum kost circa 25 euro per maand.

Big Gym

Big Gym is een relatief nieuwe budget fitness keten met een vestiging in Enschede. De vestiging in Enschede is met circa 4000 vierkante meter een van de grotere sportscholen in Enschede. In deze grote vestiging staan maar liefst 350 fitnessapparaten en attributen. Zoals je zou verwachten trekt deze sportschool dan ook ontzettend veel fanatiekelingen die frequent naar de sportschool gaan. BigGym lijkt ontzettend goedkoop met een vanaf prijs van 7.95 per maand, echter kost een normaal abonnement met een duur van 1 jaar al minimaal 20 euro per maand.

Clubfit

Clubfit Enschede is een sportschool met een breed aanbod. Bij Clubfit kun trainen, groepslessen volgen en ontspannen in de sauna of in de horecagelegenheid. Daarnaast heeft Clubfit speciaal ingerichte omgevingen voor crossfitters, zowel binnen als buiten. Je kunt gebruik maken van de faciliteiten van clubfit vanaf € 30,50 per maand. Voor €30.50 p.m. is Clubfit een prima sportschool met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ze zijn iets duurder dan de budget fitnessketens, maar de kwaliteit is dan ook duidelijk beter.

Lees hier onze volledige review van Clubfit

Crossfit Twente

Crossfit Twente onderscheid zich van de andere fitnesscentra vanwege zijn focus op crossfit. Deze sportschool is gevestigd is een oude kerk en is een van de weinige Crossfit centra in de regio. Je kunt hier alle benodigdheden en faciliteiten vinden voor een goede Crossfit training, echter zal je niet veel apparatuur zoals bij reguliere sportscholen vinden. Crossfit Twente is een specialist en daardoor prijzig per maand. Een abonnement kost  ~60 – 70 euro per maand.

Deiana sports

Deiana sports bestaat al bijna 50 jaar en is een fenomeen onder fanatieke bodybuilders in Enschede. Deiana is zelf voormalig bodybuilder en heeft deelgenomen aan wedstrijden op zeer hoog niveau.

Fit for free Meubelplein

Fit for Free Meubelplein is een kleinere sportschool waar vooral de sfeer mensen trekt. Dit is een prima sportschool voor beginners en mensen die waarde hechten aan een goede sfeer. Echter is dit door de matige apparatuur en krachtaanbod geen sportschool voor fanatieke krachtsporters. Voor een jaar abonnement betaal je 19.95  per maand, maar je dient wel extra te betalen voor aanvullende diensten zoals groepslessen, sportdrankjes, douches en de zonnebank.

Lees hier onze volledige review van Fit for Free Meubelplein

Fit for Free Centrum

Fit for free heeft naast het Meubelplein ook een vestiging vlak bij het centrum van Enschede. F4F probeert zich te onderscheiden door zijn scherpe prijzen. Vanwege deze lage prijzen vind je hier niet de faciliteiten van enkele andere fitnesscentra in Enschede. De faciliteiten van deze vestigingen zijn voldoende om goed te kunnen trainen echter vindt je hier geen bijzondere welness of horeca faciliteiten. Een abonnement in de daluren is mogelijk vanaf 11.95 per maand echter is een normaal abonnement al minimaal 16.99 per maand. Tevens dient extra te worden betaald voor aanvullende diensten zoals groepslessen en de zonnebank. Ook kun je hier niet gratis parkeren.

Fitform

Het Fitform gezondheidscentrum is vanwege zijn welness aanbod en persoonlijke begeleiding een van de grootste concurrenten van Trifora. Bij het gezondheidscentrum kun je onder andere terecht voor sportmedische adviezen, osteopathie, acupunctuur, een sauna en een jacuzzi. Een lidmaatschap afsluiten bij Fitform is wel duurder dan een basis sportschool, je betaald al snel 40 euro per maand. Het is wel mogelijk om een goedkoper abonnement af te sluiten waarbij enkel gebruikt kan worden gemaakt van de fitness faciliteiten.

Fysiofit

Fysiofit is een kleinere fitnessstudio in Enschede. Bij Fysiofit is er een duidelijke focus op kwaliteit boven kwantiteit. Ze richten zich op professionele begeleiding in een kleine persoonlijke omgeving. Sporten bij Fysio fit kan vanaf 32.50 per maand.

Glanerbrug Anytime fitness

Anytime fitness is een sportschool die zich onderscheid door altijd open te zijn. In 2014 is het filiaal in Glanerbrug geopend nadat het concept van 24/7 sportscholen vanuit Amerika is komen overwaaien. Vanwege het parkeerterrein kun je er ondanks de locatie toch prima parkeren.

Hart for her

Hart for Her is een kleinschalige fitnessstudio enkel voor vrouwen. Dames kunnen hier in 30 minuten een circuit training doen waarbij de meeste spiergroepen worden gestimuleerd. De focus van deze fitnessstudio ligt op gezelligheid, comfort en begeleiding. Een abonnement kost hier circa 41.50 per maand.

My Victory

My Victory is een luxere sportschool in Enschede waar wordt gefocust op groepstrainingen, begeleiding en motivatie. Naast vele groepslessen zoals: Bodypump, Yoga en Xcore zijn er ook activiteiten voor de jeugd zoals: Street dance, Peuterdans en kinderboksen. Tevens beschikt My Victory over een lounge en een finse sauna. Sporten bij My Victory is mogelijk vanaf € 30,90 per maand.

Olympic Gym Enschede

Olympic gym Enschede is net zoals de andere filialen van Olympic gym failliet gegaan.

Optisport

Optisport Health Club is een kleinschalige sportschool met verschillende faciliteiten. Het fitnessaanbod is relatief klein, maar leden kunnen wel genieten van de sauna of het Turks stoombad. Leden kunnen daarnaast tegen een vergoeding gebruik maken van de aanwezige squashbanen. Tevens kunnen leden een abonnement afsluiten voor hun kind bij Avontura tegen een vergoeding. Een basis fitnessabonnement is mogelijk vanaf 18.50 per maand.

Sport centrum Universiteit Twente

De Universiteit Twente heeft een groot sportcentrum waar ook een modern maar kleinschalig fitnesscentrum aanwezig is. Het fitnesscentrum richt zich met name op studenten en medewerkers van de Universiteit Twente.

Trifora

Trifora Sports & Health Club is een fitnesscentrum dat aanzienlijk meer biedt dan enkel fitness. Dit centrum biedt verschillende sportfaciliteiten voor zowel oude als jonge leden. Ze bieden groepslessen, fysiotherapie, welness, tennisbanen een zwembad en een uitgebreide horecagelegenheid. Daarnaast kunnen kinderen hun tijd spenderen bij de kidsclub of meedoen met groepslessen die speciaal voor kinderen zijn. Een lidmaatschap bij Trifora is wel prijzig, het kost al gauw rond de 40 tot 50 euro per maand. Ben je gek op een luxueuze omgeving om in te sporten en zit je niet krap bij kas? Dan kan kijken bij Trifora zeker geen kwaad.

Nieuwe Sportschool in Enschede ?

Is er een nieuwe sportschool in Enschede of missen wij belangrijke informatie? Laat het ons weten door te mailen naar info@gymguide.nl.