Proteïne poeder

proteine poederProteïne poeder ofwel eiwit poeder wordt steeds populairder en vaker gebruikt. Het is dan ook mogelijk om proteïne poeder te kopen bij bijna elke voedingswinkel en bij vele webshops. Door de snelle ontwikkeling op dit gebied is het vaak mogelijk om voor een proteine poeder te kiezen die bij jou past, zo kun je onder andere kiezen uit kant en klare proteïne shakes, afvalshakes en shakes voor tussen maaltijden.

Eiwit poeders zijn erg populair om goede redenen, ze zijn:

  • Handiger dan eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, vis , eieren en zuivel
  • Vet en cholesterolvrij of bevatten slechts een klein deel van het vet en cholesterol dat gevonden wordt in andere eiwitrijke voedingsmiddelen
  • Goedkoop in vergelijking met eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees en vis
  • Gunstig op meer manieren dan alleen het leveren van extra eiwitten
  • Goed van smaak en kunnen worden gebruikt door de hele familie

Wat is proteïne ofwel eiwit ?

De bouwstenen waaruit eiwitten bestaan worden aminozuren genoemd. Er zijn 20 van deze aminozuren die het lichaam gebruikt om de eiwitten te maken. Al deze eiwitten vervullen vele lichaamsfuncties. Zo zijn ze bijvoorbeeld noodzakelijk voor de productie van hormonen, transport van stoffen in het bloed en ondersteunen ze de groei en het herstel van spieren. Spiervezels scheuren tijdens het trainen en voor het herstel en dus grotere en sterkere spieren, hebben deze vezels een constante aanvoer van aminozuren nodig. Eiwitten worden dan ook gezien als de belangrijkste bouwsteen van klieren, organen en spieren.

Wat is proteïne poeder ?

Proteïne poeder is een voedingssupplement dat een hoog percentage eiwitten bevat. Deze eiwitten kunnen afkomstig zijn van veel verschillende voedingsbronnen zoals rijst, ei en melk. Veel fabrikanten versterken hun producten met vitaminen, mineralen en vezels.

Soorten proteïne poeder

Proteïne poeder is te verkrijgen in veel soorten en vormen. Veel mensen hebben dan ook moeite met het sorteren van alle opties en het kiezen van de juiste. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we artikelen geschreven over alle verschillende soorten proteïne poeder en de voordelen en verschillen van elk.

Klik op een van de namen om naar het desbetreffende artikel te gaan.

Proteine poeder kopen

Klik op een van de onderstaande afbeeldingen om naar het desbetreffende product te gaan.

proteine poeder body en fit  whey isolaat xxlnutrition  proteine poeder kopen proteine poeder